Paramedic lyser på vaping epidemi

Budskapet i en presentation onsdag på Goddard High School (GHS) var att ta itu med ungdomar vaping kan bidra till att förhindra andra drogmissbruk.

Chad curry, en Chief Training officer och licensierad sjukvårdare med University Medical Hospital i Lubbock, Texas, har varit att dela presentationer om vaping-rökning med elektroniska apparater-i tre år nu.

Alla Goddard studenter och administratörer, liksom föräldrar och medlemmar gemenskap, hörde curry första hand konton och annan information om vaping, tobak, marijuana och andra droger på onsdag. Curry sa att han gör dessa presentationer eftersom han är trött på att informera föräldrarna om att deras barn har dött av droger.

Här är vad stör mig, 90% av narkotikamissbrukare erkänna att använda tobak och alkohol före 18 års ålder, “curry sa. “Om vi kan stoppa den processen just nu, kan vi stoppa vaping. Vi kan stoppa denna enkla tobaks användning i tidig ålder. Vi vet att vi kan vinna på andra sidan, när de blir lite äldre, från den beroendeframkallande sidan.

Från centra för sjukdomskontroll och prevention (CDC) statistik, curry sade 24 600 000 amerikaner, ålder 12 och över, missbrukar droger-med 6 500 000 med receptbelagda läkemedel och 19 800 000 med hjälp av marijuana med ecigg.

Curry sade också CDC uppskattar 33% procent av gymnasiet pensionärer, 25% av sophomores och 9% av åttonde-klassare har vaping inom det senaste året, jämfört med 19% av gymnasieelever i 2015.

Vaping är ett hett ämne rikstäckande med dödsfall och andra hälsoproblem som rapporteras. Curry sade oljan rökt är vegetabiliskt glycerin som blir tät i lungorna orsakar “popcorn lung,” eller vätska eller luft i lungorna. Han sa att CDC har släppt information som cyanid, nickel och bly finns också i vape e-juice eller e-vätska.

Curry sade eleverna kan inhalera mer än nikotin. Han sa Juul vaping enheter kan ändras för att tillåta andra ämnen som skall vaped-vilket innebär att eleverna skulle kunna använda THC (tetrahydrocannabinol, den psykoaktiva substansen i marijuana) produkter, heroin, metamfetamin, fentanyl och mer i e-cigaretter som kan orsaka hjärnskador eller till och med dödsfall i vissa fall.

Han sade nyligen i Lubbock en 11-årig flicka dog från vaping en “stor mängd nikotin på kort tid.” För att jämföra cigaretter och e-CIGS, sade han en Juul Pod har 59 milligram nikotin, som är nästan lika med 60 milligram i 20 cigaretter. Skillnaden är Juul bara har 6-8 puffar jämfört med flera drar på en cigarett.

Vid den överordnade presentationen bara, sade rektor hjärna lycka skolan undersöker installera FlySense vape detektorer i toaletter och omklädningsrum, som de som visas på Today Show.

Han sa att det förväntas kosta $15 000-$ 20000 för att få dem installerade. The Today Show rapporterade detektorer Sense Vapor utan kameror, mikrofoner eller inspelningar av något slag, och är ca $1 000 per detektor med en $150 årlig serviceavgift.

“Jag kände bara att vi verkligen behöver mer förebyggande för våra skolor,” Leslea Tivis, GHS biträdande rektor, sade. “Vi är översvämmas med vapes. Och så, medan vi har ett riktigt starkt system på plats för efter att studenten fastnar eller använder, vi har inte en hel del just nu för att förebygga pjäs. “

2 16-åriga GHS sophomores, Annika Graff och Nick BACA, sade presentationen var “hjälpsam.” BACA sa några av de videor och bilder var “äckligt,” för att se effekterna av droger.

Syntetmaterial, som K2 och Spice, är bland de viktigaste farhågor som curry delade och sade ses i Lubbock. Han definierade dem som ogräs, gräs och andra växter besprutas med okända kemikalier, som distribueras från Kina som “potpurri” som kan rökas eller vaped.

Curry visade mobil filmer av två unga män varje tar en träff av en syntetisk kallas “Spice.” Han förklarade hur droger kan påverka människor annorlunda som en av pojkarna blir hög och den andra reagerar på drogen med ett beslag, dör så småningom från en diskbråck hjärna, samtidigt som filmas.

“Vissa föräldrar tror att det aldrig kommer att hända dem och det är vilken typ av ecigg skrämmer mig, eftersom de behöver, föräldrar måste ta ansvar för sina barn och äger det och det är det enda sättet vi kommer att åtgärda detta problem,” curry sa. “Och sedan får du några som är helt rädda för döden på grund av vad världen vänder sig till, och jag får det.

“På barnens sida, de typiskt-du kan berätta för dem typ av borsta bort det-tills de kommer till slutet och de ser döden. Och det är mycket, mycket svårt att titta på och jag förstår det. Men på samma gång som ger dem en möjlighet att se detta är verkligheten i vad dessa läkemedel är. “